SER GOUDA

Opis produktu

Produkt otrzymany z mleka pasteryzowanego. Dojrzały ser podpuszczkowy o różnej zawartości tłuszczu w suchej masie

Składniki

Mleko, sół, kultury bakterii mlekowych, wapń, konserwant – azotan potasu

Cechy sensoryczne

Kolor: jednolity kolor w całej masie, lekko żółty.

Smak i zapach : łagodny, aromatyczny posmak pasteryzacji, lekko kwaśny, lekko pikantny  dla starszych serów

Konsystencja: elastyczny, delikatny,  homogeniczny,  lekko twardy jest do zaakceptowania.

Wymagania fizyko-chemiczne

woda  %: max 43

zaw. tłuszczu %: min  24

tłuszcz w suchej masie %: 45

sól %: max 2,0

Zastosowanie

Do bezpośredniej konsumpcji i jako półprodukt w przemyśle spożywczym

Alergeny

Mleko z laktozą, produkt może zawierać pochodne jaj

GMO

Produkt produkowany zgodnie z EC Reg. 1829/2003 : EC1830/2003 nie zawiera genetycznie modyfikowanych organizmów

Termin przydatności

90 dni w temp. od 0°C do +10°C

Warunki składowania

Suche, czyste i dobrze wentylowane miejsce, bez obcych zapachów, zabezpieczające przed szkodnikami

Pakowanie

Produkt jest pakowany w bloki: lekko spłaszczony, lekko wypukłe boki, lekkii odcisk form i toreb plastikowych do przyjęcia

Znakowanie

Znakowanie z datą przydatnośći do spozycia: dd.mm.rrrr

Wartość odżywcza w 100g

wartość energetyczna: 1441kJ/347 kcal; tłuszcz: 27g; nienasycone kwasy tłuszczowe 17 g; weglowodany w tym cukry 0 g; ; białko: 26g; zawartość soli: 1,3g

Transport    

Środek transportu powinien zabezpieczać towar przed uszkodzeniami, wilgocią i innymi szkodliwymi czynnikami.