OPIS PRODUKTU
Pełnotłuste mleko krowie, poddane procesowi pasteryzacji.
ZASTOSOWANIE
Przemysł spożywczy.
PARAMETRY ORGANOLEPTYCZNE
Produkt o lekko kremowej barwie i jednolitej konsystencji. Typowy dla pasteryzowanego mleka smak i zapach bez obcych naleciałości.
PARAMETRY FIZYKO-CHEMICZNE I MIKROBIOLOGICZNE
Tłuszcz (%) | 3,2-4,5 |
Gęstość | min 1,0280 |
Pasteryzacja | brak fosfatazy |
Kwasowość PH | 6,6-6,8 |
Kwasowość SH | 6,0-7,5 |
Temperatura | max 6 st. C |
Antybiotyki i subst. hamujące | niedopuszczalne |
WYMAGANIA MEDYCZNE
Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r.ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego.
WYMAGANIA DOTYCZĄCE TRANSPORTU
Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
ZAŁĄCZONE DOKUMENTY
Atest producenta dla każdej partii, dokumenty HDI oraz certyfikaty jakości.