Opis produktu
Koncentrat mleka odtłuszczonego otrzymywany przez odparowanie pasteryzowanego, odtłuszczonego mleka w płynie, wyłącznie z mleka krowiego, pasteryzowany.
Produkcja, przechowywanie i transport tylko zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Charakterystyka sensoryczna
Wygląd: jednorodny płyn, bez obcych ciał
Samk i zapach: czysty, specyficzny, świeży, bez obcych zapachów
Barwa: gładka/jednolita, typowa, biała
Wymagania fizyko-chemiczne
Sucha masa: 34 – 36 %
Zawartość tłuszczu: 0,20 – 040 %
Fosfataza: negatywna
Wartość pH: 6,30 – 6,55
Antybiotyki (w surowcu ) : brak
WPN średnio ogrzewane: 1,5 – 6,0 MgN/g
Czystość: DYSK A
Wymagania mikrobiologiczne
Całkowita ilośc drobnoustrojów: max. 30.000 CFU/g
Enterobakterie: max. 10 CFU/g
Escherichia coli: nieweryfikowalna CFU/g
Salmonella : nieweryfikowalna, CFU/25g
Listeria: nieweryfikowalna, CFU/25g
Gronkowiec złocisty : niweryfikowalny, CFU/g
Skład produktu
Mleko krowie
Kontrola jakości
Dostarczony towar jest badany niezwłocznie po przyjęciu.
Przechowywanie
Najlepiej do 3 dni
Temperatura magazynowania
Temp. max. 6 ° C
Numer partii, ładunku
Data dostawy, numer samochodu, kwit wagowy, numer załadunku lub rozładunku, nazwa towaru
Transport
Cysterna, wyłącznie do produktów spożywczych